Надежда Иванова, кандидат за народен представител от област Добрич: Щом ПП-ДБ са единственият сериозен враг на другите партии, значи са единствените истински

В интервю Надежда сподели какво я мотивира да се включи в политиката, какви са страховете и приоритетите ѝ

Надежда Иванова, кандидат за народен представител от област Добрич:  Щом ПП-ДБ са единственият сериозен враг на другите партии, значи са единствените истински

Надежда Иванова е историк, майка на две деца. Била е директор в музея, след като е била уредник там повече от 15 години. Работила е също като учител, а сега е директор на две частни училища в Добрич и шеста в местната листа на “Продължаваме Промяната - Демократична България” за вота на 9 юни.



В интервю Надежда сподели какво я мотивира да се включи в политиката, какви са страховете и приоритетите ѝ.

“В основата на всичко стои надеждата. Отчаянието е лош съветник и човек трябва да живее с оптимизъм”, казва Иванова. Избира коалицията ПП-ДБ, тъй като при нейното  управление припознава себе си в тях.

“Когато бях директор на музея, вече имах 15 години като уредник и смятах, че като  заема директорския пост, ще мога за 2 седмици да свърша всичко. Знаех всяка цепнатина и пролука. Оказа се, а може би и годините ме научиха, че човек трябва да пипа с кадифени ръкавици и да не тръгва с идеята, че ще разбива с глава стената. Понякога нещата не се случват бързо, защото обстоятелствата са такива, а и защото държавата все по-малко ни принадлежи”, казва Надежда. И с безпокойство подчертава, че превзетата държава е най-голямата заплаха за нас и за децата ни.

В годините работа с деца тя изгражда емоционални връзки с учениците. Знае, че е оставила добри спомени в тях. Притесненията ѝ са свързани с това каква държава ще оставим на децата си, какво наследство ще имат от нас, родителите.

Надежда смята, че младите хора най-истински усещат ситуацията и за разлика от възрастните, които често се отчайват, младите обикновено имат порив да действат, включително да напускат България. “Аз не искам нито едно дете повече да заминава, без да има шанс да се върне. Нямам нищо против да учат в чужбина, да експериментират - светът е прекрасен, широк и пъстър, но на мен ми се иска те да са тук и да се гордеят, че са българи”, споделя Иванова.

Мнението ѝ за политическите борби днес е категорично: “След като ПП-ДБ са единственият сериозен враг на останалите партии, значи са единственото истинско нещо в политиката. Ако някой е реална заплаха за другиго, другият прави всичко възможно да го унищожи, компрометира, дискредитира, дори да направи така, че съперникът му да изчезне от общата картина. Според мен това е още едно доказателство, че тези момчета и момичета от ПП-ДБ са на прав път, че политиката, която водят, е правилната.”

Надежда е родена в семейство с леви убеждения и високо оценява социалните политики на правителството “Денков” - промяната в размера на помощите за деца от I до IV клас, безплатните учебници, повишаването на заплатите, особено в образованието, възстановяването на данъци на семейства с деца в размер не на 60 лв., както досега, а на 600 лв. на дете.

Според Надежда Иванова лявото потъва все повече в политичесското пространството, а дясното за съжаление е много фрагментирано и хората все повече узряват да избират мажоритарно - да избират личности, да избират хора, на който вярват, от които не са разочаровани, които носят в себе си някакъв пламък.

“България трябва да се управлява от подготвени хора, а липсата на експертиза, събирането на управляващи от пътища и кръстопътища, изчакването те да се научат едва след като влязат в системата, е пагубно”, посочва Иванова. За нея  подготвените хора, които имат и заряд, са именно младите. “Толкова млади хора са знаещи и можещи. Трябва да направим така, че те да управляват, да диктуват пътя и посоката на България”, категорична е Надежда Иванова. И призовава, заради децата ни и заради идеите, които тя защитава, на 9 юни гражданите от Добричка област да гласуват с № 14 в бюлетината и за нея с преференция 106.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!