В Крушари популяризират автентичната добруджанска кухня по европроект

В албума „Кулинарните маршрути на община Крушари“ ще бъдат включени автентични рецепти от добруджанската кухня

В Крушари популяризират автентичната добруджанска кухня по европроект

Община Крушари събира в специален кулинарен албум награждаваните и най-оригинални рецепти, колекционирани от изминали издания на фестивала „Празникът на гърнетата-кулинарната академия на Добруджа“. В албума „Кулинарните маршрути на община Крушари“ ще бъдат включени автентични рецепти, придружени от богат снимков материал, илюстриращ приготвянето на храната или крайния продукт. В него ще бъдат поместени снимки от различни издания на фестивала, както и резултатите от проведено проучване и изследване на особеностите на местната кухня в община Крушари, в контекста на добруджанската кухня. Предвидено е закупуването на сгъваеми маси и столове, които ще бъдат използвани при провеждане на „Празникът на гърнетата-кулинарната академия на Добруджа“

Проектът „Кулинарните маршрути на община Крушари“ е подкрепен от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Местната инициативна група „Тервел-Крушари“, по подмярка „Подкрепа за поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство в територията.

Общият размер на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 30 000 лв. Срокът за изпълнение на проектните дейности е до юни 2025 г.