Завърши пълната рехабилитация на общинския път Пленимир – Петлешково

Ремонтирани са над 5 км на обща стойност малко над 5 млн.лв.

Завърши пълната рехабилитация на общинския път Пленимир – Петлешково

Завършиха дейностите от втория и последен етап по пълната рехабилитация на общински път Добрич - Генерал Тошево в отсечката Пленимир - Петлешково, съобщиха от Община Генерал Тошево. Дължината на ремонтирания участък е 5+378.55 км., а ремонтът е на обща стойност 5 404 390 лв. Стойността на СМР за втория етап възлиза на 2 579 815 лв. с ДДС. Финансовите средства за строителните дейности са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след одобрен инвестиционен проект на Община Генерал Тошево от Министерски съвет.

Във втората фаза на ремонта бе рехабилитирано трасето в отсечката от село Пленимир до отбивката за село Петлешково на главния път между градовете Генерал Тошево и Балчик. Първият етап, който включваше ремонт на отсечката от отбивката на главния път между Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир, беше завършен още през септември месец миналата година, припомниха от общината. 

Основните дейности на ремонта на отсечката Пленимир - Петлешково включваха фрезоване на асфалтова настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, доставка и полагане на два пласта асфалт по 4 см., поставяне на пътна маркировка, мантинели на необходимите места и нови пътни знаци.

С рехабилитацията на цялото трасе Община Генерал Тошево реализира един от мащабните инфраструктурни проекти проекти, който значително ще подобри стандарта на живот и ще допринесе за по-безопасното шофиране на територията на общината, посочват от добруджанското кметство.