Най-популярните онлайн залози

Най-популярните онлайн залози

За тръпката от залаганията сигурно са изприказвани хиляди думи. Възможностите това да се случва и онлайн правят нещата много, много по-вълнуващи. Технологиите помагат изключително много за проследяване на резултатите от спортните събития в реално време.



Онлайн залаганията стават много по-бързо и лесно, да се проследяват паралелно различни спортове или събития и статистиката за тях. Разбира се, има и голямо разнообразие от спортове, на които можете да залагате - от отборни спортове като футбол и бейзбол до мачове между индивидуални играчи като бокс и тенис.

Залагания на спортно събитие

Източник на изображението: freepik.com

Видове залози

Ако сте начинаещи в тази област, може би ще останете изненадани от различните опции, които имате, когато става въпрос за това как можете да правите залагания онлайн. Всеки спорт има свой уникален чар, но общото между всички тях е, че предоставят многобройни възможности за вълнуващи залози и потенциални печалби.

Футболът, тенисът, баскетболът или хокеят могат да се похвалят със значителна фенска маса, което прави залаганията интересни. Ако тепърва започвате в света на онлайн залаганията, добре е да знаете повече за различните видове залози.

Парлей залози

Парлей залозите са сред най-популярните и предпочитани от феновете. Участието в тях всъщност е много просто - трябва да направите два или повече избора от всяко спортно събитие.

Например, може да искате да прогнозирате победителя в четири различни мача от NFL, които се провеждат едновременно. За да бъде вашият залог печеливш, всички селекции трябва да спечелят; дори да загуби само една, това прави целият залог невалиден.

Prop залози

Имате ли някакви прогнози за предстоящия сезон на NFL? Или пък подозирате кой ще бъде на финала на Евро 2024? Можете да изпреварите играта.

Тези видове залози се правят по-скоро за забавление - надявате се да спечелите, но вероятно не очаквате това. Тук късметът наистина е определящ фактор.

При тези залози не използвате задълбочените си знания на даден отбор или играч, за да вземете информирано решение - има твърде много фактори, които играят роля, за да направите истински профи залог.

Залог на парична линия

Залозите на парична линия се правят за познаване на резултата от дадено спортно събитие. Вариантите са три: победа на домакините, победа на гостите или равенство, в зависимост от спорта.

Ако всеки от избраните от вас отбори спечели, това означава, че ще получите печалба на база коефициента, посочен при поставянето на залога. Това е най-простият вид залог и този, за който повечето хора вероятно се сещат първо, когато чуят за спортни залагания. 

Спред на точките

Това е друга проста и популярна разновидност на онлайн залозите, който е подходящ за отборни спортове като баскетбол или футбол. При него вместо да залагате директно на това кой отбор или играч в крайна сметка ще спечели играта, залагате на това коя страна ще покрие спреда.

Този спред е цифра, определена от букмейкъра, която служи като граница на победата. За да спечелите залога си, отборът, за който залагате, трябва да покрие или да надмине тази разлика. Точковият спред е прогнозата за това, а на всеки отбор е определен общ брой точки, които могат да бъдат добавени или извадени от крайния резултат. Спортният букмейкър ще посочи фаворита с минус (-) точков спред, а на аутсайдера ще даде плюс (+) точков спред.

Хендикап залози

Подобен на предишните, хендикапът осигурява виртуално предимство на аутсайдера, като му дава преднина, която фаворитът трябва да преодолее.

Тази преднина е под формата на точки, с които започва аутсайдерът, за да му даде предимство. Или фаворитът трябва да го преодолее, или аутсайдерът може да го използва в своя полза и да спечели залога.

Няколко думи за финал

Преди да се впуснете в тръпката на онлайн залозите, добре е да запомните този съвет:

Емоцията от залагането може да бъде много по-голяма с правилния подход.

Формирането на коефициентите във ваша полза е не само доказателство за знанията ви, то може да се окаже истински източник на радост от победата. Ако сте уверени в своите умения, не се колебайте в прогнозите си!