До минус 20 градуса в петъчното утро

През тази нощ ще има значителна облачност и в западните райони на България на места ще прехвърча сняг. Минимални температури в петък сутринта между минус 15° и минус 20°, на отделни места и по-ниски, по Черноморието и в долината на Струма между минус 9° и минус 14°, в София около минус 14°. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

До минус 20 градуса в петъчното утро

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши.


 

Утре ще бъде предимно облачно, на места в низините преди обяд мъгливо. Сутринта в отделни западни и в крайните югоизточни райони все още е възможно да прехвърча сняг. Разкъсвания на облачността ще има след обяд над Източна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури в Северна България между минус 15° и минус 10°, в Южна и по Черноморието между минус 8° и минус 3°, в София около минус 6°.

 

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури между минус 6° и минус 2°. Температурата на морската вода е около 1°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.