Ученици от ЧПГТП „Райко Цончев“ изработват рози с благотворителна цел

Благотворителната кампания на училището тази година децата са избрали да е насочена към Дом за онкоболни в гр. Варна

Ученици от ЧПГТП „Райко Цончев“ изработват рози с благотворителна цел

Възпитаниците на ЧПГТП „Райко Цончев“ в Добрич организират поредица от прояви за набирането на средства за Дом за онкоболни във Варна. Желанието на децата е да осигурят средства за допълнителни 15 сеанса за психологическа подкрепа на потребителите на дома. 


Освен книжния базар, който ще се проведе на 22 април пред сградата на гимназията и за който Добрич онлайн вече информира, учениците имат за цел да изработят около 1 000 хартиени рози. Децата са избрали цветето като символ на женствеността и надеждата. Хартиените рози ще бъдат продадени на търг на благотворителния бал на училището, който ще се проведе през месец юни. 

Част от кампанията им е и направата на 12 „кутии на надеждата“, в които учениците ще поставят по една книга и билет за културно събитие, за да могат хората, получили диагнозата рак, да почувстват грижата и съпричастността им.

Всички жители на Добрич са поканени да помогнат в изработването на розите днес в къщичката на гимназията, част от Панорамата на средните училища на центъра, както и да си закупят книга от благотворителния базар в понеделник, 22 април.