Над 100 нуждаещи се ще получат подкрепа от кампанията „Споделен хляб“ за Великден

Кампанията „Споделен хляб“ се провежда за осма поредна година

Над 100 нуждаещи се ще получат подкрепа от кампанията „Споделен хляб“ за Великден

Дарителската кампания се организира в навечерието на Великденските и Коледните празници от Мая Бърдарова, основател и хореограф на Клуба за народни танци „Жътвари“ и Александър Иванов, председател на Фондация „Милостиво сърце“ и с помощта на доброволци и дарители. 
Тази година за Великден кампанията ще подпомогне над 100 семейства, споделя Мая Бърдарова. „Всяка година подпомогнатите хора стават все повече, защото и информацията за нас и нашата инициатива се разпространява и самите нуждаещи се ни търсят“, допълва тя. „Споделен хляб“ помага на самотни възрастни хора, такива със здравословни проблеми, деца от приюта, навършили пълнолетие, на семейства във финансови затруднения. 
В кампанията „Споделен хляб“ вече се включват над 25 доброволци, като в началото те са били десетина. „Тава, за което с Мая сме много щастливи, е, че са предимно млади хора. Надяваме се след години някой от тях да продължи кампанията ни, за да може тя да просъществува дълго време“, споделя Александър Иванов.
Тъжното е, че списъците с нуждаещи се хора и семейства стават все по-дълги, но за щастие дарителите също са все повече.
Кампанията „Споделен хляб“ за Великден ще подпомогне около 20 трудно подвижни хора, които не могат сами да приготвят храната си. Затова те ще получат готови за консумация хранителни продукти като сирене, кашкавал, консерви, лютеница и др. Останалите нуждаещи се ще получат пакетирани хранителни продукти – боб, леща, захар, олио, ориз и др. Във всяка торба ще има и по един козунак, осигурен от дарител. „Благодарим на всички наши дарители, които ни се доверяват и благодарение на тях и на доброволците кампанията ни е изключително успешна“, посочи още Александър Иванов.
„Всички нуждаещи се от нашите списъци да очакват почукването на вратата от нашите доброволци и дано ги зарадваме с добра дума и с увереност, че доброто съществува“, казва Мая Бърдарова.