Писателят Боян Боев ще гостува в Добрич

Литературната среща с Боян Боев ще се състои на 20 април, от 17.30 часа в РБ „Дора габе“

Писателят Боян Боев ще гостува в Добрич

На 20 април /събота/ 2024 г., от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се състои литературна среща с писателя Боян Боев, автор на сборник разкази „Двайсет гроша“ (2022), романите „Сайбиевата невеста” (2019) и „Последна молитва” (2022).Боян Боев е роден през 1993 г. в гр. Ямбол. От ранна детска възраст изкуството го е съпътствало в живота – първо музиката, а после и литературата. Има икономическо образование. Пише от ученическите си години. Участва в различни литературни конкурси, публикува произведения в сборници, интернет сайтове и в личния си блог – www.boyanboev.blogspot.com

Негови произведения са част от сборници, събрали стихове и проза на българите от всички континенти и се разпространяват по целия свят, финансирани от българската общност в Чикаго. През годините експериментира с различни по жанр произведения, като е писал поезия, детски приказки, криминални разкази, докосващи сърцето истории по действителни случаи, докато стига до стила на класиците на българската литература Йордан Йовков и Елин Пелин. 

От няколко години Боян живее в град Бургас и е чест участник в благотворителни мероприятия, свързани с бездомни животни.