Конкурсът за нова детска песен на фондация „Карон Лимен“ от Шабла набира участници

Общинската фондация „Карон Лимен“ в Шабла кани всички музиканти или любители на музиката да вземат участие в конкурса за създаването на нова детска песен. Конкурсът е част от проекта „Шабла и птиците“ с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“, Програма „Създаване“, модул „Нови организации“ и на Община Шабла

Конкурсът за нова детска песен на фондация „Карон Лимен“ от Шабла набира участници

Темата на конкурса са вятърът, птиците и морето и дава свобода за творческата мисъл на всички участници. „Целта е да накараме творците да изкарат по нещо характерно от тази тема, да направят нещо различно и свое. Ще търсим идентичност у всеки от участниците“, споделя д-р Мартин Кърнолски, който се занимава с организацията и провеждането на многожанровия конкурс, част от който е и надпреварата за нова детска песен. Изкуството, допълва той, е да уловиш моментът, да накараш хората да се замислят, след като чуят или видят онова, което си направил. 
Конкурсът за нова детска песен включва музика, аранжимент, текст и изпълнение. Организаторите не поставят никакви възрастови ограничения на участниците, така че всеки, който желае, може да се включи. Най-добрите детски песни ще бъдат изпълнени на сцена в рамките на „Фестивала на хвърчилата“ в двата фестивални дни – 31 август и 1 септември, както и на Зимния фестивал „Вятър, птици, море“, който ще се проведе през месец ноември в Шабла.
Срокът за подаване на заявки за участие за нова детска песен е 20.07.2024 г.!
Условията за участие в конкурса за нова детска песен можете да изтеглите тук.
Заявките за участие в конкурса за нова детска песен можете да откриете тук .