Малките футболисти на ФК „Кария Шабла“ с първо участие в турнира „Златна Добруджа къп“

Новосъздаденият детски футболен отбор „Кария-Шабла“ възражда месната футболната история

Малките футболисти на ФК „Кария Шабла“ с първо участие в турнира „Златна Добруджа къп“

Новосъздаденият детски футболен отбор „Кария-Шабла“ направи своя дебют в турнир „Купа Златна Добруджа“ за различни възрастови групи. Мачовете се състояха на игрищата в курорта Албена и село Оброчище.


Благодарение на финансовата и логистична подкрепа на Община Шабла и съдействието на родители, децата взеха участие в надпревара с дългогодишна история. Под вещото ръководство на треньора Валентин Георгиев, младите спортисти на Шабла трупаха опит от срещите срещу най-добри противници. Шабленските малчугани от набор 2013, 2016 и 2017 премериха сили с далеч по-опитни отбори, като „Черно море“, „Тича“ - Варна, „Левски“ - Русе, „Локомотив“ - Русе, „Черноморец“ - Балчик, ФК „Приказките“, „Юнак“ - Шумен, „Калиакра“ - Каварна. 

Децата на ФК „Кария Шабла“ стартираха тренировъчна дейност едва през месец септември 2023 година, след като няколко години футболът в Шабла беше в застой. Отборът на 2017 г. записа и първата си победа, което е повод за гордост и радост за целия клуб.

Футболистите от всички възрасти на „Кария Шабла“ демонстрираха сплотеност, страст и посветеност, с които се противопоставяха на съперниците си. 

Подготовката на шабленските футболисти продължава с поглед към следващите официални срещи и предстоящ турнир през месец юни. 

Желаещите да се включат в тренировките по футбол, могат да се свържат с треньора на ФК „Кария Шабла“ Валентин Георгиев или с Живко Янев, ст. експерт „Младежки дейности и спорт“ в община Шабла.