Успешно приключи първото издание на Националния рок конкурс Добрич 2024

Допуснатите осем групи се съревноваваха за Наградите на Общински съвет град Добрич и поднесоха на публиката коктейл от емоции и свежи музикални идеи

Успешно приключи първото издание на Националния рок конкурс Добрич 2024

Жури с председател Звезди Керемидчиев и членове Председателят на Общински съвет град Добрич Красимир Николов и музикалният продуцент Доно Цветков определи победителите в първото издание на Националния рок конкурс Добрич 2024. И обяви следното класиране:Конкурс за нова българска песен – 1-во място за „Абстракт“от Тутракан и тяхната авторска песен „Етикет“, 2-ро място за „Парадокс“ от Варна и песента „Глава“, 3-то място за „Oxydized“ от Гурково и песента „Лъжци“.

В конкурса за най-добро изпълнение на кавър победители са : 1-во място  „Абстракт“ за изпълнението на „Вкусът на времето“, 2-ро място  „Парадокс“  за изпълнението на Psychosocial и 3-то място за група „Следа“ и тяхното изпълнение на „Creep“.

Дипломи за успешно представяне получиха групите „Шампиони“, „Белите тигри“, „Рок легия“ и „Rising fire“.

Индивидуалните победители бяха наградени от журито и общинските съветници д-р Георги Желев и Тихомир Маринов. Индивидуални отличия – „ Най-добър барабанист“ – Станислав Иванов  от „Парадокс“, „Най-добър басист“ – Дария Йорданова от „Абстракт“, „Най-добър клавирист“ – Михаил Иванов от „Oxydized“, „Най-добър китарист“ – Преслав Кателиев от „Парадокс“, „Най-добър вокал“ – Ана-Мария Атанасова  от „Абстракт“ . Специална награда от журито получи Марин Попов за неуморни музикално-педагогически грижи и високи постижения.