„Царицата на Чардаша” в подкрепа на проект за болница, която не прилича на болница

Ротари клуб Добрич организира благотворителен концерт в подкрепа на проекта „Светулка“ към фонданция "За Доброто" за МБАЛ Добрич. Събитието ще се проведе на 11 април 2024 г. от 19 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков

„Царицата на Чардаша” в подкрепа на проект за болница, която не прилича на болница

На добричката сцена ще гостува Варненската държавна опера с оперетата на Имре Калман „Царицата на Чардаша“. Режисьор на постановката е Видин Даскалов, диригент Димитър Косев, а възстановката е дело на Александър Мутафчийски. В спектакъла участват оркестъра, хора и балета на операта. Очаква ви незабравимо изживяване, изпълнено с емоции, музика и вдъхновение.


Със закупуването на покана за благотворителното събитие на Ротари клуб Добрич всеки участва в реализирането на проекта за обновено детското отделение, което да даде на малките пациенти светлина и надежда за бързо оздравяване и възстановяване. Всеки принос е от съществено значение за успеха на тази благородна инициатива.

Проектът за обновяване на детското отделение към болницата, около който се обединяват Ротари клуб и гражданите на Добрич, цели да даде на болните деца усещането за свобода, светлина и най-вече надежда, чрез максимално доближаване на болничната среда до домашната. Наред с промяната в пространството, проектът предвижда и промяна на отношенията между лекари, пациенти и родители. Това включва обновяване на отделението така, че да предразполага към по-добра грижа и социален контакт за децата, по-добри условия за работа на лекарите и намаляване безпокойството на родителите, чрез непрекъсната комуникация.

Покана може да получите на телефон 0887 598 813.