Здравка Евтимова представя „Луничави разкази” в Балчик

Библиотеката при НЧ „Паисий Хилендарски -1870” има кани жители и гости на Балчик на едно незабравимо литературно събитие - среща – разговор с писателката Здравка Евтимова, която на 22 април ще представи най-новата си книга „Луничави разкази“ в Балчик

Здравка Евтимова представя „Луничави разкази” в Балчик

„Луничави разкази“ съдържа двадесет истории, писани през последните три години. Едни от тях разсмиват, други натъжават така, като смехът и тъгата са част от света на героите в текста и от живота ни извън книгата.


Здравка Евтимова е носителка на редица литературни награди, сред които „Златен ланец“, „Чудомир“, „Блага Димитрова“, „Балканика“, Роман на годината 2015 на Националния дарителски фонд 13 века България (за „Една и съща река“). През 2019 г. й е присъдена Националната литературна награда „Христо Г. Данов“ за цялостен принос към българската духовност, а през октомври 2021 г. зрителите на Българската национална телевизия я избират за своя любим български автор. Последният ѝ роман „Резерват за хора и вълци“ беше отличен с „Цветето на Хеликон“ през 2022 г. като най-продаваната книга от номинираните за наградата „Хеликон“. Романи и сборници с разкази на Здравка Евтимова са публикувани не само в България, но и в САЩ, Великобритания, Гърция, Канада, Израел, Италия, Китай, Франция, Сърбия, Северна Македония, Словения.

Входът е свободен.