Горски, общинари, полицаи и пожарникари залесиха фиданки в ДГС-Генерал Тошево

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, директорът на полицията Красимир Манолов, началникът на гранична полиция Руслан Томов, началникът на пожарната Божидар Бонев и представители на ловните сдружения гостуваха днес на горските от Държавното горско стопанство в Генерал Тошево

Горски, общинари, полицаи и пожарникари залесиха фиданки в ДГС-Генерал Тошево

Заедно с лесовъдите от стопанството те залесиха в парка на териториалното поделение няколко едроразмерни дървета от видовете обикновена ела и черен бор, като в част от свободните пространства бяха засадени и храсти махония.


Директорът на стопанството Димчо Стефанов каза пред гостите си, че е избрал тази година символичното откриване на Седмицата на гората да бъде в парка на стопанството, защото част от по-старите дървета са изсъхнали след продължителните суши през последните години. Три от загиналите дървета бяха отстранени преди празника и сега на тяхно място горски, общинари, полицаи и пожарникари залесиха новите фиданки.

Екипът на ДГС-Генерал Тошево традиционно отбелязва Седмицата на гората с всички служби с които работи, както и с други колеги от сектор „Гори“ в областите Добрич и Варна.