Ремонтът на центъра ще започне в началото на април, обяви кметът на Добрич

В поредица от информационни постове в социалните мрежи Йордан Йорданов ще разказва за изпълнението на проекта

Ремонтът на центъра ще започне в началото на април, обяви кметът на Добрич

Първата доставка на павета за ремонта на центъра в Добрич вече е получена, съобщи във фейсбук кметът на града Йордан Йорданов. Доставени са и стълбовете за новото улично осветление.


Ремонтът на центъра ще започне в първите 15 дни на април, обяви градоначалникът и обеща поредица от информационни постове, в които ще разказва за изпълнението на проекта. Йорданов обясни, че стартът на ремонта ще е през април, защото инфраструктурни проекти, които изискват изграждане на ВиК и ел. системи, не е добре да бъдат изпълнявани през зимните месеци.

В новата пешеходна зона ще се изгради ново трасе на площадното осветление и нова поливна система, обясни още кметът. Уличното осветление ще е доста по-мощно, за да осигури по-добра осветеност. 

От кметството ще изложат информационни пана, които да показват новата визия на центъра. 

След началото на ремонта за гражданите ще бъде осигурен достъп до магазините и пешеходен достъп. Всички големи дървета, които са здрави и са в градинки, ще бъдат запазени, обеща още градоначалникът. Старите електрически стълбове също ще бъдат използвани на по-подходящи места. Ще се използват и големите бетонни кошчета за боклук.

Ремонтът ще започне от читалището и ще върви по посока градския парк, каза още кметът.