НОИ обедини всички електронни услуги в единен портал

ЕПЕУ e достъпен от рубриката "Е-услуги и справки“ на интернет страница на НОИ

НОИ обедини всички електронни услуги в единен портал


Националният осигурителен институт /НОИ/ разработи и внедри Единен портал за електронни услуги (ЕПЕУ), съобщиха от пресцентъра на институцията. Единният портал вече е достъпен през интернет страницата на НОИ.


Порталът събира всички съществуващи в института платформи и уеб приложения за предоставяне на административни и справочни услуги за парични обезщетения, помощи, пенсии и гарантирани вземания. Той е интегриран с централизираните системи "е-Автентикация" и "Система за сигурно електронно връчване", поддържани от Министерството на електронното управление, посочват още от НОИ.

Порталът осигурява единна входна точка за достъп чрез използване на основните средства за електронна идентификация - персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ, ПИК на Националната агенция за приходите (НАП) и всички видове квалифицирани електронни подписи, издадени от доставчици на удостоверителни услуги у нас.

Системата предоставя възможност осигурените лица, самоосигуряващите се и осигурителите с влизане само от едно място да заявяват широк набор от електронни услуги, организирани в пълен каталог на услугите.

Към момента ЕПЕУ e достъпен от рубриката "Е-услуги и справки“ на интернет страница на НОИ.