Стартира инициативата Пролетно почистване 2024 г. в Добрич

Община Добрич обявява дните от 23 март до 28 април за дни на Пролетно почистване

Стартира инициативата Пролетно почистване 2024 г. в Добрич

Община  Добрич обявява дните от 23 март до 28 април за дни на Пролетно почистване и кани гражданите, всички институции, бизнес, общински и държавни структури, социални, образователни и културни институти да се включат в почистването на зелените площи, местата за обществено ползване междублоковите пространства, прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, административни сгради, паркинги, паркове, детски и спортни площадки.


От Община Добрич ще осигурят чували за почистването, които могат да бъдат получени на пропуска на сградата на общината от 22.03.2024 г.

Общинските служители препоръчват отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за събирането им. Извозването на събрания боклук ще се извършва от „Уейст Солюшънс България“ ЕООД.

Необходимо е гражданите да заявят предварително своето участие, като посочат района, който желаят да почистят на телефони 058/601 207 и 058/604 573, или на място в сградата на Община град Добрич, ул. „България“ №12, всеки работен ден.