Самостоятелна изложба на художничка със Синдром на Даун

Анна Димитрова е избрала международния ден на хората с това заболяване за откриване на първата си самостоятелна изложба. Събитието ще се състои на 21 март в Художествена галерия „Христо Градечлиев“

Самостоятелна изложба на художничка със Синдром на Даун
Клуб "Журналист"

Ани живее във Варна и от около четири години се занимава с арт терапия. Впочивните дни тя посещава академия по рисуване. Работи в групата с около петдесет човека, като само тя е с дефицит. Това обаче не е пречка усмихнатата дама да бъде приета като равна с останалите, да се чувства комфортно, да надгражда своите знания и умения. В началото е можела да прави само линии, които дори не са били съвсем прави. За кратък период от време художничката напредва много и вече създава свои творби, които са на много високо професионално ниво. Обича да рисува пейзажи и животни, красотата присъства във всички нейни платна.


Анна Димитрова е участвала в три изложби със свои колеги, има и две продадени рисунки. Изложбата в Каварна е по инициатива на Елена Русева-учителка по изобразително изкуство, роднина на Ани. Събитието ще е специално, тъй като ще е индивидуално за слънчевата художничка. Тя сбъдва своята мечтада не бъде изолирана, а да се чувства равна с останалите, да бъде значима и да носи радост със своите занимания.

Атанас Белчев – Ати,

Клуб „Журналист“ към ЦПЛР – ОДК - Каварна