Родители на ученици и бивши възпитаници на Ветеринарната гимназия призоваха новата директорка сама да се оттегли

До недоволството от страна на екипа на ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“, родители на ученици и бивши възпитаници се стигна, след като вместо дългогодишния учител и зам.-директор на гимназията беше избрана за директор учителка по руски език

Родители на ученици и бивши възпитаници на Ветеринарната гимназия призоваха новата директорка сама да се оттегли

Днес се очаква досегашният директор на Ветеринарната гимназия Светла Тодорова да предаде поста на новоизбраната за поста Даниела Георгиева. В знак на несъгласие с избора от конкурса, проведен от РУО Добрич, родители на ученици и бивши възпитаници на професионалната гимназия се събраха пред сградата на училището. Те призоваха Даниела Георгиева сама да се оттегли от позицията на директор, както и до реакция от страна на Министерството на образованието и Община Добрич. 
„Всичките ни сигнали остават като глас в пустиня. Желаем новоназначената Даниела Георгиева с чест и достойнство да излезе от ситуацията, защото за нас тя не е правилният избор за директор“, посочи Велина Недева, майка на ученик в гимназията. Тя изрази притеснението си от съдебното минало на Георгиева, която е била административно наказана за издаването на фалшива диплома за завършено средно образование. „Ние, родителите, сме сигурни, че има партийна намеса, по такъв начин е станало назначението й. Не може да бъде по-достойна от човек, който е от 27 години в тази гимназия“, допълни Велина Недева и изрази несъгласието си да се учат и децата на това, че с правилните хора зад себе си можеш да успееш независимо от качествата си. 



Васил Харизанов, възпитаник на Професионалната гимназия, посочи, че това учебно заведение за него е храм. С вълнение той сподели, че директори на училището винаги са били ветеринарни лекари. Според него конкурсът е опорочен и трябва да се направи всичко възможно моралът да възтържествува.  
Според Невин Исмет, също бивш възпитаник на Ветеринарната гимназия, при избора на директори на професионални гимназии задължително трябва да се въведе правило те да са професионалисти в дадената област. „Против съм поставянето на неподготвен човек в тази професия да е директор на подобно училище. Смятам, че е редно учител, който е от дълги години в това училище и е ветеринарен лекар да поеме поста“, категорична е Невин Исмет. 
От МОН съобщиха, че започват проверка на проведения конкурс за директор на ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ в Добрич по записите, с които министерството разполага.