Подобрява се състоянието на петимата, настанени в реанимация, след зверската катастрофа до село Росеново

При сблъсъка между „УАЗ“ и „Мерцедес“ загинаха двама братя, други седем са в тежко състояние в болница

Подобрява се състоянието на петимата, настанени в реанимация, след зверската катастрофа до село Росеново

Подобрява се състоянието на петимата най-тежко пострадали в катастрофата, станала на 13 март в близост до добричкото село Росеново, съобщиха от болницата в Добрич. Всички те са настанени в реанимацията на здравното заведение. Единият от тежко пострадалите е опериран, планират се операции и за останалите ранени. 



Припомняме, че в тежкия пътен инцидент загинаха двама братя – 55 - годишен водач на товарен автомобил „УАЗ“ и возещият се в същото МПС, мъж на 50-години. Товарният автомобил е превозвал седем работници от горското стопанство в Добрич, които извършвали залесителни дейности в района.

Катастрофата е станала около 13:25 часа по пътя село Росеново в посока град Добрич, на около 500 метра преди кръстовището на пътя  Добрич - Крушари. На място е установено, че на прав участък, лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 42-годишен мъж, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в товарен автомобил „УАЗ“.

При инцидента на място загиват водачът на товарния автомобил и пътник в същия автомобил – двама братя. Пътуващите в товарния автомобил трима мъже са настанени в реанимация на МБАЛ Добрич в общо тежко състояние с множество травми и с опасност за живота. Другите двама пътници от „УАЗ“- а са настанени в МБАЛ Добрич за наблюдение с диагноза мозъчно сътресение.

Водачът на лекия автомобил е настанен в реанимацията на добричката болница с опасност за живота. В реанимация е и возещата се жена в лекия автомобил.

Момиче на 17 години, возещо се на задна седалка в лекия автомобил, е прегледано и освободено за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство.