От Ветеринарната гимназия в Добрич поискаха нов конкурс за директор на училището

Учители и бивши възпитаници на ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ протестираха срещу избора на нов директор пред сградата на РУО Добрич

От Ветеринарната гимназия в Добрич поискаха нов конкурс за директор на училището

На протеста в центъра на Добрич стана ясно, че екипът на Ветеринарната гимназия е изпратил жалби до РУО, Министерството на образованието и науката и до всички политически партии. Учителят по гражданско образование Станислав Колев подчерта, че това е тяхната гражданска позиция и че питането е най-важното в този живот. 
Пламен Димов, учител с 30-годишен стаж в гимназията, заяви, че настояват независима комисия да преразгледа отново конкурса за избор на директор. Той подчерта, че избраната Даниела Георгиева е призната за виновна от Районния съд в Добрич за издаването на фалшива диплома на ученик в частна форма на обучение. „Новият ни директор реално на 18 март ще трябва да встъпи в длъжност, но ние се надяваме след жалбите изборът й да бъде преразгледан. Ние искаме справедливост“, заяви Пламен Димов и допълни, че те ще работят и с нея, но не смята, че тя е подготвена да се справи с управлението на една от трите в страната ветеринарни гимназии.



Христо Милушев, бивш възпитаник на ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ и учител от 15 години там по английски език, сподели, че за него е изключително важно кой ще бъде директор и колко честен ще бъде той. Притеснително, според него, е, че лицето на гимназията ще бъде човек с присъда и спорни личностни качества. Той призова Даниела Георгиева сама да се оттегли и да прояви достойнство.
Да разговаря с протестиращите дойде и началникът на РУО Светлана Василева. Тя подчерта, че Административният съд е отхвърлил жалбата от екипа на Ветеринарната гимназия и е заключил, че конкурсът е проведен според изискванията. Тя отрече обвиненията, че комуникацията между РУО и екипа на Ветеринарната гимназия е нарушена. Светлана Василева подчерта, че записите от проведения конкурс са в МОН и протестиращите трябва да ги изискат оттам.