Ивайло Мирчев поиска проверка от МОН заради съмнителен конкурс за избор на директор на гимназия в Добрич

Народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев отправи въпрос до изпълняващия функциите на министър на образованието и науката Галин Цоков във връзка със съмнителен конкурс за избиране на директор на Професионална гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Г. Павлов” в Добрич

Ивайло Мирчев поиска проверка от МОН заради съмнителен конкурс за избор на директор на гимназия в Добрич

Мирчев настоява да бъде информиран дали ще бъде извършена проверка и кога могат да се очакват резултатите от нея.


Сигналът е изпратен от колектива на гимназията до Ивайло Мирчев, както и до Министерството на образованието. В него той отправя своите възражения за честността на проведения конкурс за избор на директор. Според колектива избраният директор Даниела Станкова е била подсъдима в Районен съд  Добрич за фалшифициране на протоколи за резултат от писмен изпит на ученик в самостоятелна форма на обучение и това не е взето предвид при провеждане на конкурса.

В сигнала се казва още, че резултатите от конкурса не са анализирани и не са предоставени в уведомителните писма до участниците. Съмнението на колектива е породено от подписалите се двама членове на комисията с особено мнение, както и заради това, че пликовете, съдържащи казуси, са били отворени.