Преподавателите от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина излизат на протест?

В отворено писмо до всички институции, персоналът настоява за преразглеждане на конкурса за директор на училището

Преподавателите от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина излизат на протест?

Отвореното писмо, което ще бъде изпратено до президента, министър-председателя, министъра на образованието, омбудсмана, народните представители от област Добрич, областния управител, кмета на Добрич, началника на РУО и медиите, е разписано от всички работещи в гимназията – педагогически и непедагогически колектив, с изключение на един учител.
Имаме съмнения по коректността на провеждане на самия конкурс. Искаме да се назначи независима комисия от МОН, която да прослуша въпросите, отговорите на кандидатите, каза на нарочна пресконференция Пламен Димов, учител по физическо възпитание в гимназията.



Ние сме специализирана професионална гимназия и смятам, че директорът трябва да е ветеринарен лекар, заяви Станислав Колев, който от 6 години е учител по история и философия в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина.
Спечелилата конкурса Даниела Станкова не познава спецификите на училището, за разлика от класираната на второ място, която е с 27-годишен стаж като учител по ветеринарна медицина, а от 7 години е и заместник-директор, каза Станислав Колев.
Колев обясни, че с колегите си са притеснени и от бързането спечелилата конкурса да бъде назначена, като тя е била представена като нов директор пред учителите още в сряда – ден след като е била избрана.

Припомняме, че РУО обяви конкурс за директори на 12 училища в Добричка област. Днес е последният ден, в който допуснатите кандидати се явяват пред комисия и представят своите концепции за управление на училищата, за които кандидатстват.