Неизвестен трови кучета в балчишкото село Кранево

В последните две седмици са отровени поне пет кучета умишлено, съобщава БТВ

Неизвестен трови кучета в балчишкото село Кранево
bTV

При последния случай – в края на миналата седмица, отровата е била разпръсната на детска площадка в детска градина.„Бяхме дошли да се разходим с детето, имаше и други дечица на площадката. Кучето ни също дойде да играе с тях. Видях, че яде нещо, но не обърнах внимание какво е. Реших, че е оставена храна за бездомни животни, а след няколко часа се оказа, че кучето ни започва да умира“, разказа Елина Луутман.

Първите четири кучета са били бездомни, но кучето на Луутман е домашно и обгрижвано.

„Преди това то не е било никъде другаде, било е под надзор. Това е единственият вариант – кучето да е било отровено. Контакт с отровеното куче имаха минимум две деца. Престъпление е да е се слага отрова до детска площадка. Детето ми повърна, а кучето умря в ръцете ми. Подадох сигнал в полицията, когато разбрах, че има и други отровени животни в селото“, коментира още тя.

Жената казва, че органите на реда не ѝ обръщат особено внимание, а в неделя подава втори сигнал. Едва след него полицията е реагирала и са направили оглед на детската площадка.

Според Елина Луутман отровата е поставена от човек в центъра на Кранево.

Кметът на селото Атанаска Иванова коментира, че оплакванията срещу бездомните кучета са ежедневно, а към този момент решение не е открито. Имало е ухапани хора и такива, които са били гонени и преследвани от бездомни животни.

Източник: bTV