Раздават 150 хиляди презерватива на Олимпиадата

На всеки спортист се падат по 15 кондома.

Раздават 150 хиляди презерватива на Олимпиадата
Организаторите на Олимпиадата в Лондон обявиха, че ще раздадат 150 000 безплатни презерватива на спортистите. Такава бройка не е била раздавана на нито едни от Игрите до момента. Тъй като кондомите ще се разпространяват между спортистите в затвореното за чужди лица олимпийско село, се предполага, че повечето от тях ще бъдат използвани между самите спортисти.

На Олимпийските игри се очакват 10 000 спортисти, което прави по 15 презерватива за всеки за двуседмичния период на Игрите. По 30 кондома на двойка, това прави по два пъти секс на ден по време на цялата Олимпиада.

Бившата британска звезда в тениса на маса Матю Сайд описва Олимпийските игри като "секс фест" и споделя, че на Олимпиадата в Барселона през 1992 година в рамките на две седмици и половина е правил по-често секс, отколкото в останалата част от живота си до момента.

Роджър Федерер среща своята съпруга Мирка именно в олимпийското село в Сидни през 2000 г. Бившият американски плувец Нелсън Дибел пък определя Олимпиадите като "двуседмично частно парти за хиляди здрави тела", докато сънародникът му копиехвърляч Брокс Грийр казва: "Има много неща от секса. Тестостеронът се покачва и всеки е привлечен от всеки."

За първи път безплатни презервативи се раздават на спортистите на Олимпийските игри в Барселона през 1992 г. В Сидни през 2000 г. са използвани 70 000, в Атина през 2004 г. са раздадени рекордните до този момент 130 000.