Малчуганите от детските градини в Добрич най-активни в кампанията „Градска рециклиада“

По време на кампанията са събрани 4101 кг. отпадъци от пластмасови опаковки и метални кенчета

Малчуганите от детските градини в Добрич най-активни в кампанията  „Градска рециклиада“

През  декември 2023 г. приключи съвместната кампанията наОбщинаДобрич и Екопак България „Градска рециклиада“. Целта на компанията беше да се спасят стотици тонове отпадъци от природата. Общо събраните количества отпадъци от пластмасови опаковки и опаковки от метални кенчета са 4101 кг. В кампанията се включиха всички детските градини и осем училища, като най-активни бяха децата от детските градини. След обобщаване на резултати бяха определени победителите в категория „Детска градина“ и „Училище“, които ще получат парична награда на стойност 1000 лв.


В Категория „Детска градина“ победител е ДГ №25 „Весела“ с общо събрани отпадъци от пластмасови опаковки метални кенчета– 716 кг.

Поощрителна награда „Кошче за разделно събиране тип „Мече“, комплект кошчета за разделно събиране на опаковки от хартия и пластмаса и спортни топки (футболна, волейболна и баскетболна) за игра получават ДГ №32 „Зорница“ с предадени отпадъци 435.5. кг. и  ДГ №18 „Дора Габе“ с предадени отпадъци – 415 кг.

Комплект кошчета за разделно събиране на опаковки от хартия и пластмаса и спортни топки (футболна, волейболна и баскетболна) за игра  получават ДГ 8 „Бодра смяна“, ДГ 12 „Щурче“, ДГ 10 "Слънчице", ДГ 27 "Славейче" , ДГ 26 "Звънче", ДГ 17 " Първи юни" и ДГ 20 "Радост".

В категория „Училище“ Победител е ОУ „Христо Ботев“ с общо събрани отпадъци от пластмасови опаковки метални кенчета– 496.5 кг.

Поощрителна награда спортни топки (футболна, волейболна и баскетболна) за игра получават Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“ с предадени отпадъци – 118 кг и СУ „Петко Рачов Славейков“ – 76.5 кг.

Награждаването на победителите ще се състои утре – 1 март 2024 г. от 10.00 ч. в Голямата зала на Общината. Детските градини и училища спечелили поощрителни награди могат да получат своите награди от 5 до 8 март т. г. включително за времето от 15:00 до 16:00 в сградата на Община град Добрич, на адрес ул. „България“ №12.