Случай на забавена линейка в Добричко: Мъж почина, след като му прилоша и катастрофира

Свидетел на инцидента и медици са с различни версии бил ли е жив, когато пристига спешната помощ, съобщава bTV

Случай на забавена линейка в Добричко: Мъж почина, след като му прилоша и катастрофира

Случай на забавена спешна помощ в добричкото село Рогачево  на мъж в тежко състояние. Възрастно семейство излиза с кола, но на мъжа му прилошава. Идват полицаи и свидетел.
„Опитахме се да извадим човека от колата. Той още беше контактен, но в лошо състояние. Линейката не идваше. Започнах и аз да звъня на 112. Проверихме и между първото обаждане и моето бяха минали 20 минути“, разказва Ивайло Василев.
След като мъжът колабира, Василев започва сърдечен масаж, включват се и полицаите, защото липсва пулс. Накрая идва линейка, но според свидетеля медицинското лице не успява да направи сърдечен масаж с думите: „Толкова мога“. Затова Ивайло продължава с обдишването.
Качват мъжа в линейката заедно с жена му и свидетеля. Там продължават усилията по свестяване на възрастния човек.
„Той въртеше очи, беше му сложена кислородна маска, която се запотяваше от дишането. Жена му държеше ръката му, той я стискаше. Аз продължавах със сърдечния масаж. Ние го докарахме жив до болницата. За жалост после разбрахме, че е починал“, казва Ивайло.
Той не знае можело ли да бъде спасен човекът, ако линейката е пристигнала по-рано. 
От Филиала на спешната помощ в Балчик заявиха, че медицинското лице е констатирало на място, че човекът не диша и не е контактен при пристигане в село Рогачево, но свидетелят е категоричен, че той е бил жив, докато пътуват с линейката.
 „Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ се самосезира и започва от днес – 28 февруари 2024 г., извънредна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Добрич, Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) – Балчик и Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) Балчик", съобщиха от Агенцията.
Източник: БТВ