Шофьорът хванат с над 5 промила алкохол не е употребил алкохол показа кръвната му проба

35-годишният мъж беше задържан от полицията на 17 януари в село Стефаново

Шофьорът хванат с над 5 промила алкохол не е употребил алкохол показа кръвната му проба

Кръвната проба на задържания с 5.02 промила алкохол в кръвта шофьор в село Стефаново, област Добрич, показва липсата на употреба на алкохол. От кръвните му изследвания обаче става ясно, че той е бил под въздействието на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин.  Според разследващите вероятната причина за отчетените показания на дрегера е впръскване на течност в устната кухина с високо съдържание на етилов спирт, непосредствено преди проверката от органите на реда. В процеса на разследването по досъдебното производство е открито малко стъклено шишенце в автомобила му. От съвсем малко останалото съдържание в нея са направени изследвания, които показват, че тя съдържа 29% етилов алкохол. Проверка, извършена от говорителя на Районната прокуратура Добрич д-р Даниел Илиев показва, че течността се продава свободно в търговската мрежа, а според информация в интернет тя се използва при опити за заблуда на техническите средства след употреба на наркотици. Задържаният не е дал допълнителни обяснения пред разследващите.
На 35-годишния шофьор е снето обвинението за шофиране след употреба на алкохол и му е повдигнато за шофиране след употреба на наркотици при повторност, което предстои да бъде внесено в съда.
Припомняме, че 35-годишният мъж беше спрян за проверка на 17 януари и беше задържан, след като дрегерът отчете рекордните над 5 промила алкохол.