Конкурс „Вятър, птици, море“ организира Общинска фондация „Карон Лимен“

Многожанровият конкурс „Вятър, птици, море“ включва надпревари за литературна творба, фотография, рисунка и детска песен

Конкурс  „Вятър, птици, море“ организира Общинска фондация „Карон Лимен“

Целта на конкурса е да насочи вниманието на творците от всички поколения към проблемите на екологията, свободното време и общуването с природата, както и да се даде изява на млади творци да се представят пред фестивалната публика на Шабла и така да засвидетелстват професионалното си развитие.


Участие в конкурса могат да вземат млади и не толкова млади творци. Всеки желаещ да представи свето произведение в надпреварата трябва да изпрати заявка, като формулярът трябва да съдържа кратко представяне на творбата, кратка творческа биография на участника и негов адрес и координати за обратна връзка.

Организаторите на конкурса „Вятър, птици, море“ от Общинската фондация „Карон Лимен“ осигуряват изложба на най-добрите творби, най-добрите песни ще бъдат изпълнени на сцена в рамките на „Фестивала на хвърчилата“ и Зимния фестивал „Вятър-птици-море“, а литературните творби ще бъдат представени като отделно събитие на Зимния фестивал.

Срокът за подаване на заявки за участие за нова детска песен е 20.07.2024 г., а за останалите конкурси 20.09.2024 г.

Резултатите ще бъдат оповестени десет дни след крайния срок за подаването на творбите.