„Как да се държим сред природата?” се научиха третокласниците от СУ „Димитър Талев”

В СУ „Димитър Талев” февруари е посветен на добрите обноски. Независимо дали сме на театър, кино, концерт, в библиотеката, в магазина, в ресторанта и т.н. , ние трябва да знаем как да общуваме и как да се държим

„Как да се държим сред природата?” се научиха третокласниците от СУ „Димитър Талев”

Занятие на тема Как да се държим сред природата?“ проведе Светлана Андоновагл. експертОпазване на околната средав Община град Добрич.



С помощта на забавни игри децата научиха, че добрите обноски си личат навсякъде и разходките сред природата не правят изключение.

Всички деца знаят, че съществуват три цветни контейнерасин, жълт и зелен и трябва да изхвърлят своите отпадъци разделно в тях. Нужно е само да положат малко усилия.

Третокласниците научиха, че след като изпием бутилка вода, на нас ни остава една празна пластмасова бутилка, която ако изхвърлим на сметището, ще отлежава хиляди години и ще замърсява околната среда. На същата тази бутилка можем да дадем втори живот - като я изхвърлим в жълтия контейнер, за да бъде транспортирана до завод, произвеждащ различни изделия от пластмаса или като изработим нещо от нея.

В края на часа г-жа Андонова отправи апел към децата – „Бъдете супергероите, от които зависи чистотата на нашата природа!“