Среща по транснационален проект „Чисти райони, зелени и отворени улици“ се проведе в Генерал Тошево

В срещата участие взеха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и делегация от град Тараклия, Република Молдова, водена от председателя на местния районен съвет Лазар Дерменджи

Среща по транснационален проект „Чисти райони, зелени и отворени улици“ се проведе в Генерал Тошево

Поводът за посещението на гостите от Молдова е свързан със сътрудничеството между двете общини и предстоящото подписване на договор за стартиране на съвместен транснационален проект „Чисти райони, зелени и отворени улици“ – BSB000108, по програма Interreg VI-B – Черноморски басейн.


В проекта участват още две Общини – Мурфатлар, Румъния и Болгард, Украйна. Водещ партньор в това сътрудничество е Община Генерал Тошево, а общата стойност на проекта възлиза на 1 490 940,50 евро. От тези средства 532 424,10 евро са за българската община.
  
Проектът има инвестиционен характер, като всички партньори ще извършват дейности по благоустройство и облагородяване на паркови зони, гористи местности, летни и открити сцени. Ще бъде извършена и доставка на ново парково оборудване. Предвидени са и дейности, свързани със задълбочаване на сътрудничеството и обмяната на опит между страните, както и дейности, свързани с младото население от четирите района.