Силен старт за карате клуб „Добруджа”

Карате клуб "Добруджа" даде силен старт на състезателната година, като се включи в един от най-силните турнири на балканите - "Аранджеловац Оупън 2024", който се проведе на 17.02.2024 г. в гр. Аранджеловац, Сърбия

Силен старт за карате клуб „Добруджа”

Над 1000 каратеки от 9 държави се включиха в битките за отличията. Добруджанци се представиха с трима свои възпитаници Мартин Михов, Елиф Фикрет и Георги Иванов. Въпреки силната конкуренция жълто-зелените успяха да стигнат до медали. Елиф Фикрет при момичетата 2014 и Мартин Михов при момчетата 2013 бяха отстранени на полуфинали и се задоволиха с бронзови отличия. Мартин Михов обаче загатна за силният потенциал на добруджанци, след като успя да надвие бронзовият медалист при децата от Балканското първенство за деца през 2023г.


За съжаление регламентът на турнира не позволи на Георги Иванов да се включи в репешажите за трето място, тъй като категориите се играеха на директни елиминации. Пред детско-юношеската група състезатели от клуба им предстоят още няколко силни турнира преди най-важните изпитания - Държавното първенство и Световното първенство по Шотокан Карате.