Николай Денков: Подписахме споразумението със земеделските организации, сформираме група да следи за изпълнението му

Днес се състоя среща между властта и земеделските организации, които водиха преговори с правителството

Николай Денков: Подписахме споразумението със земеделските организации, сформираме група да следи за изпълнението му

Това, което добавихме към текста, който те бяха изпратили към своите организации, е една-единствена допълнителна точка, съгласно която сформираме група, която ежемесечно ще проверява какво е изпълнението на споразумението. Ще обсъжда всички въпроси, които изглеждат важни от гледна точка на развитието на сектора, подготовката на законите, финансовото обезпечаване на мерките и всичко друго, което е важно за земеделците, обясни премиерът Денков. 

Още в петък стана ясно, че протестиращите земеделци са на крачка от подписване на споразумение с властта. Днес вече то е факт.

Пропомняме, че НАЗ обяви, че зърнопроизводителите са  в протестна готовност и ще преминат към ефективни  действия, ако исканията им не бъдат изпълнени. БАК застана зад исканията на зърнопроизводителите. И така от 6 до 9 февурари над 80 точки в цялата страна бяха блокирани. Искания за оставки от тяхна страна обаче нямаше.

Друга част от земедлския бранш обаче излязоха с искане за оставка на земеделския министър. Те и днес продължиха с протестите.