Волейболната легенда Георги Василев с изложба в Генерал Тошево

Това е трета изложба на бившия волейболист и треньор

Волейболната легенда Георги Василев с изложба в Генерал Тошево
В НЧ „Светлина – 1941“ гр. Генерал Тошево е открита изложба от картини на една от волейболните легенди на България Георги Василев. Той е награждаван с десетки медали от най-големите волейболни форуми както като активен спортист, така и като треньор. Прекарва целия си живот в спортната зала и близо до волейбола, но след оттеглянето от спорта и пенсионирането си, Георги Василев се отдава на своето хоби - изкуството.
Това е трета изложба за Георги Василев. Негови платна дебютират преди година в Регионална библиотека „Дора Габе“ в град Добрич. Малко по-късно той гостува в Зеления образователен център на Шабла.
 
В най-новата си изложба Георги Василев представя 63 свои картини. Изложбата ще остане подредена в културната читалището до 15 февруари. 
 
Георги Василев е познат в спортните среди като волейболен състезател на „Добруджа“ и националния отбор на България. През 1981 г. се класира на трето място на Европейското първенство, на което страната ни е домакин. По това време той е играещ старши треньор на „Добруджа“ в „А“ група. През 1986 г. Георги Василев е помощник-треньор на селекционера Богдан Кючуков на Световното първенство за мъже във Франция, на което националният ни отбор печели бронзовите медали.