Общинските съветници не одобриха Катя Петкова за управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД

Дебатите по темата продължиха дълго, а след като бяха прекратени, съветниците не дадоха своята подкрепа за Катя Петкова

Общинските съветници не одобриха Катя Петкова за управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД
След проведен конкурс за управител на „Градски транспорт – Добрич“ ЕООД през 2023г. година, досегашният управител на дружеството Катя Петкова се класира на първо място.
Днес общинските съветници в Добрич трябваше да гласуват предложението на Конкурсната комисия, а именно да одобрят Катя Петкова за управител на дружеството. Потенциалният управител не срещна нужната подкрепа, а се разви дълъг дебат в залата, който председателят на ОбС Красимир Николов прекрати.  
„Много често повечето от колегите от миналия мандат сме спорили с г-жа Петкова, изразявали сме несъгласия понякога с решенията, които тя предлага, но едно мога с ръка на сърцето да потвърдя – тя през цялото време е защитавала и продължава да защитава интересите на дружеството, респективно на принципала на дружеството и на гражданите, които ползват обществения транспорт“, каза вносителят на докладната зам.-кметът Павел Павлов. 
След представянето на докладната съветници изразиха своето несъгласие със структурата на самия документ. Някои съветници изискаха допълнителни документи, а други започнаха да четат членове от закони от телефоните си. Изразени са притеснения за незаконосъобразност в работата на Комисията. 
„От чутото дотук разбирам че Катя Петкова, като управител на дружеството, е изпълнявала задача от Общината, а именно дружеството да бъде стабилно и най-важното услугата да бъде изпълнявана от общинска фирма. Предприетите от нея действия са били инструменти за решаване на тази задача. Наистина се създаде много напрежение в обществото, но това е нормално при толкова голяма промяна, която се е извършила в този период. От тази гледна точка аз смятам, че спокойно можем да дадем шанс да продължи тази работа“, коментира арх. Надежда Пампорова от ПП-ДБ и предложи дебатът да бъде прекратен. 
Последва гласуване на докладната, като резултатът е: 17 „за“, „против“ 2, „въздържали се“ 17. 
„Аз няма как да благодаря за начина, по който гласувахте, защото наистина поставяте в момента една много важна обществена система пред съществена криза. Искам да ви кажа, че с това ваше решение конкурсната процедура приключва. И когато приключи конкурсната процедура, правомощията на временния управител се прекратяват. Тоест дружеството, с вашия вот, е поставено в изключително трудна ситуация, да работи без управител за незнайно колко време“, заключи Павел Павлов.