Прогнозните разходи на „Индустриален парк – Добрич“ за 2024г. са 144 325,20 лв.

Предстои гласуване на общинския съвет за одобряване на бизнес плана на „Индустриален парк – Добрич“

Прогнозните разходи на „Индустриален парк – Добрич“ за 2024г. са 144 325,20 лв.
Снимката е илюстративна
Зам.-кметът "Стратегическо развитие и икономика" Павел Павлов ще представи пред Общинския съвет докладна за одобрение на бизнес плана на индустриалния парк в Добрич. Според докладната: „Създаването на „Индустриален парк-Добрич“ е в корелация и хармония с Програмата за управление на Община град Добрич и приоритет: „Добрич - привлекателен за бизнес и инвестиции“ със Стратегическа цел 1: „Използване на местния потенциал за постигане на устойчив икономически растеж и заетост“ от Плана за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027 г.“ 
Приоритетът включва подобряване състоянието на инфраструктурата в индустриалните зони, което потенциално да подобри икономическото състояние на региона, да засили връзката между бизнеса и администрацията и  да задържи и привлече млади кадри в града.
„Добрич може и трябва да бъде един от лидерите в тази трансформация и изпреварващо икономическо развитие на страната, като предложи търсените условия от мултинационалните и местни компании, изпълняващ едно от критичните условия предлагайки на тези компании  организиран индустриален парк от съвременен модерен тип“, пише още в докладната.
Прогнозните приходи на дружеството за 2024 г. са в размер на 25 000,00 лв. Прогнозните разходи за годината са в размер на 144 325,20 лв. В тях са включени разходи за: администрация и управление - 20 000,00 лв., заплати и социални осигуровки - 74 880,00 лв., лихви - 33 445,20 лв., други разходи - 16 000,00 лв.
Проектът, с който Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост, предвижда осъществяването на 3 дейности: изграждане на нова и реконструкция на съществуваща довеждаща техническа инфраструктура до индустриалния парк; изграждане на вътрешна техническа инфраструктура; изграждане на екологична вътрешна инфраструктура. Създаване на зарядна станция за електромобили.