Мъжът, откраднал близо 9000лв. от имот в Езерец, остава в ареста

Съдът разпореди Т.Д., откраднал голямата сума пари от имот в Езерец на 10 февруари миналата година, да остане в ареста. Обвиняемият е осъждан многократно

Мъжът, откраднал близо 9000лв. от имот в Езерец, остава в ареста
Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди определение на Каварненския районен съд, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Т.Д., обвинен за кражба. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10 февруари 2023г., от дом в село Езерец, е откраднал голяма сума пари. 
Чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - счупване на прозорец, Т.Д. е откраднал сумата от 8 550 лева от дома на мъж от същото село.  
Окръжният съд намери за неоснователна внесената жалба срещу наложената на обвиняемия най-тежка мярка за неотклонение, а постановеното от първата инстанция определение - за правилно и законосъобразно. Според въззивната инстанция Районният съд правилно е заключил, че от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен. Съществува и опасност при по-лека мярка обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. В определението си въззивният състав акцентира върху високата степен на обществена опасност на разследваното деяние, както и на обремененото съдебно минало на обвиняемия, който е осъждан многократно за различни престъпления, включително за престъпления против собствеността.
Определението на Окръжния съд е окончателно.