Дете от Добрич е на първо място в творчески конкурс за доброволчество

Малкият Димитър Димитров участва в конкурс "Доброволчеството през моите очи" с негова снимка. Той показва своята любов и доброта към животните с прегръдка на гълъб

Дете от Добрич е на първо място в творчески конкурс за доброволчество

Сдружение Щит организира творчерски конкурс "Доброволчеството през моите очи" в рамките на проект "Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България. Идеята на конкурса е да предизвика деца и ученици да покажат своите артистични таланти по темата.



В него се включиха над 80 деца на възраст от 3 до 18 години от цялата страна, които показаха своите разбирания и възприятия за доброволчеството, изпращайки свои индивидуални или групови творби. Снимки, рисунки и литературни произведения са изпращани до "Щит". Сдружението реши първото място за снимка в конкурса да бъде на малкия Димитър Димитров от Добрич. 

Всички творби ще бъдат включени в благотворителна изложба, чиято цел е да се съберат средства за закупуване на инвалидни колички за хора с ограничена подвижност. Изложбата ще бъде част от Олимпиадата "Активни днес" - събитие, посветено на популяризирането на доброволчеството на 27 януари в Пловдив.