Кукленият театър „Дора Габе“ с премиера на ново заглавие

Премиерата на постановката „Пакостникът“ ще се играе на сцената на ДКТ „Дора Габе“ в петък, 26 януари, от 18.00 часа

Кукленият театър „Дора Габе“ с премиера на ново заглавие

Пиесата „Пакостникът“ е класическа куклена комедия. Авторите й гарантират, че в салона ще има много смях и в същото време ще прозвучи и поучителната, нежна и по приятен начин поднесена дидактика за това, че трябва да се научим да се обичаме и само тогава можем самите ние да бъдем обичани. 
„Сложното, когато се прави комедия за деца и вътре има пакостник и лошотийки, които се вършат на сцената, е, че има опасност децата да започнат да симпатизират на този, който прави нередностите или малките тарикатщини“, посочи авторът на пиесата Веселин Анев. Затова е много важно, според него, да се намери мярката. „Все едно носим фин пясък в шепа. Ако малко разтворим шепата, ще изтече, ако малко повече я стиснем, пак ще изтече. Вярната мярка на поднасяне на фабула, тема, идея като цялостна концепция е рецептата за един успешен спектакъл“, категоричен е Веселин Анев. 
Автор на постановката и режисьор е Веселин Анев, музиката е на Владимир Джамбазов, осветлението е дело на Йордан Минчев, художествено оформление – София Митева, а в ролите са актьорите Теодора Желева, Росен Радев, Миля Боянова и Иван Иванов. 
Кукленият театър „Дора Габе“ планира през 2024 г. да представи на сцената си още четири изцяло нови заглавия. 
Всички са поканени утре вечер на премиерата на „Пакостникът“ от 18.00 часа.