За ДАНС всичко е наред с „Утре за всеки”

От ДАНС ни казаха, че всичко е наред с фондацията „Утре за всеки. Има и документ от службата , че който е приложен към документите по делото, казаха в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7 Камелия и Ангел Бончеви, отвлечени преди година от групата ”Наглите”.

За ДАНС всичко е наред с „Утре за всеки”
Бившият президент на ФК "Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Камелия Бончева заведоха дело срещу фондацията за 157 хиляди евро. Това е сумата, която Бончев дари под натиска на групата за отвличания „Наглите", които отвлякоха първо него, след това съпругата му.

Семейството иска организацията за борба с рака на гърдата да им върне дарените със законовата лихва сумата става 400 336 лева.

Исковата молба срещу фондацията бе подадена още през януари т. г. Това стана веднага след като съдът отхвърли гражданските искове за имуществени вреди на жертвите на групата „Наглите” по наказателното дело срещу тях. “

„Хаджийска казва, че нямат пари. Ще ми хванете опинците, буквално казва тя. Две от нейните служителки са свързани с Алексей Петров”, каза Ангел Бончев и отново заяви, че парите не са дадени доброволно като дарение на фондация, а по нареждане на „Наглите”. От фондацията на Хаждийска твърдят, че парите са доброволно дарение.

Преди дни стана ясно за връзката на Алексей Петров с групата за отвличания “Наглите”. Тя прозря и фондация “Утре за всеки”.  След последното заседание по делото в понеделник, когато от фондацията отново го протакаха, Бончев за първи път ги свърза с Алексей Петров и Октопода, макар и да не ги назова директно.

“Имам информация, а така или иначе и вие можете да се поинтересувате, за две от служителките на фондация "Утре за всеки" къде те имат участие в други структури и застрахователни дружества,
заяви в понеделник Бончев.

Имената на две служителки от фондация “Утре за всеки” според публикации са свързани с близката до Алексей Петров “Лев инс” и Съюза на застрахователните агенти – браншова организация.

"Дарението е недействително", каза и шефът на Сметната палата Валери Димитров по ТВ7.

По думите му парите подлежат на връщане, защото са платени без основание. "Това ще ви каже всеки третокурсник по право", каза Димитров.

Междувременно стана ясно, че фондацията "Утре за всеки" е похарчила 800 000 лв. за построяването на сградата на рехабилитационен център, който се намира в двора на Университетска болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ.

Оказа се, че похитителите са му наредили да направи дарение за фондацията, която в онзи момент имала рекламна кампания по телевизията. Стана ясно също така, че Нина Хаджийска е превърнала фондацията в търговско дружество, което принуждава болните от рак на гърдата жени да си плащат за лечебните процедури. Фондацията дори предлагала масаж и козметични процедури, без да издава касов бон за това.