Шестима нови футболисти подписаха с "Добруджа", осем напускат клуба

Шестима нови футболисти подписаха договори с Добруджа и вече тренират с жълто-зелените. За капитан на Добруджа е избран вратарят Георги Аргилашки

Шестима нови футболисти подписаха с "Добруджа", осем напускат клуба
ФК

Новите попълнения са 22-годишният външен нападател Бруно Амадо е роден в Прая, Португалия. Бил е играч на португалските клубове ФК Оливейра и Есторил Прая. Амадо е играл в националния отбор на Португалия до 18 и до 19 години.


29-годишният Пауло Суарес е вътрешен халф. Роден е в Кабо Верде, има и португалско гражданство. Идва от отбора на Рочестър, който е във 2-а лига на САЩ. Играл е в националния отбор до 19 години на Кабо Верде.

Бразилецът Хосе Алвес да Силва /БУА/ е на 23 години, халф. Кариерата му преминава само в бразилски отбори. Идва от Colatina - бразилски футболен отбор със седалище в Колатина, щат Еспирито Санто. Клубът е бил в Серия А веднъж и в Купата на Бразилия два пъти.

От новия полусезон за Добруджа ще играят още вратарят Алексей Андреев, защитникът Николай Желязков и нападателят Юлиус Каспаравичус.

28-годишният Юлиус Каспаравичус е роден в град Шилуте, Литва. В професионалната си футболна кариера е играл за литовските отбори Шилуте, Атлантас, Судува, Банга и Невежис - голяма част от тях са състави от Първа лига на Литва.

През 2018 г. става шампион на Литва със Судува, а през 2020-а печели втория трофей в кариерата си – купата на Естония, с екипа на Нарва Транс. През 2022 година е привлечен в отбора на Черно море Варна.

Каспаравичус е получавал повиквателна за националния тим на Литва.

19-годишният Николай Желязков е юношески национал на България до 19 години. Започва кариерата си в школата на Черноморец Бургас, след това преминава през школите на Ботев Пловдив и Септември София, от 2022 година е в ЦСКА 1948. Най-сигурно се чувства на поста ляв бек.

Алексей Андреев е на 18 години. Бил е вратар на Монтана, преди това - на Септември София.

По взаимно съгласие осем от футболистите на ФК "Добруджа" напускат клуба след есенния полусезон. Това са вратарят Христо Ковачев и играчите Лъчезар Йорданов, Янчо Андреев, Стефан Статев, Стефан Митев, Ивайло Минчев, Петко Цанков и Славчо Шоколаров.