Одобрени са проекти на община Добричка за водопроводна мрежа, пътни ремонти, стадион Дончево и други

С публикуването на Закона за държавния бюджет за 2024г. става ясно, че 5 проекта на обща стойност малко над 14.5 млн. лв. са одобрени за изпълнение в Община Добричка през тази година

Одобрени са проекти на община Добричка за водопроводна мрежа, пътни ремонти, стадион Дончево и други
Снимка: НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Най-много капиталови разходи – 4 268 000 лв. са предвидени  за реконструкция на водопроводната мрежа в село Плачидол и за компрометирани участъци на водопроводната мрежа в селата Стефаново и Бранище.



3 862 000 лв. ще бъдат отпуснати за реконструкция на стадиона в село Дончево. Предвижда се изместване на игралното поле, за да се отвори пространство за бъдещо изграждането на лекоатлетическа писта там. Ще бъдат построени две трибуни за посетители с общ капацитет 500  места, нова сграда със съблекални и санитарни помещения, фитнес-зала, треньорски помещения и лекарски кабинет.

Одобрен за финансиране е и основен ремонт на път DOB 1104в участъка от село Котленци до село Поп Григорово на стойност 3 087 000 лв.

За 2 900 000 лв. ще бъдат рехабилитирани 4 800 м. от  общински път DOB 2100 в отсечките Карапелит-Гешаново-Кочмар, Карапелит-Медово-Бенковски и DOB 1199 Жегларци-Бенковски-Владимирово.

Правителството отпуска 433 000 лв. за преустройство на част от сградата на детска градина „Здравец“ в село Стожер в социална инфраструктура.  Общинското ръководство предвижда изграждането на кухня на Домашен социален патронаж.