Полицията задържа шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици

В един от установените случаи са задържани и пътуващите в колата. Образувани са бързи полицейски производства

Полицията задържа шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици

На 22 декември, около 22:30 часа в района на с. Ляхово, обл. Добрич e спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от неправоспособен 29-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа.


На 23 декември, около 00:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа.

На 25 декември, около 18:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“. В хода на проверката е установена суха тревна маса, реагираща на канабис. С полицейски мярка за срок от 24 часа са задържани водачът и четиримата му спътници.  

На 25 декември, около 20:33 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 36-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа.

На 28 декември, около 01:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 32-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за наличието на кокаин. Задържан за срок от 24 часа.