Трети ден жители на Кардам и околните села за без вода

Причината е в авария на двете помпи в ПС Кардам, информират от ВиК дружеството

Трети ден жители на Кардам и околните села за без вода

Водоподавнето е било преустановено на 25 декември суринта, вследствие на аварията в Помпената станция, захранваща село Кардам. Над 1 000 жители в граничното село, както и тези в две други населени места в близост, трети ден са без вода, което създава редица неприятности, особено по празниците, посочи кметът на селото Георги Събев. По думите му ремонтът е много сложен и вероятно ще отнеме време. Хорта се справят трудно, носят вода от съседните села, в които няма проблем, пълнят от кладенци или си купуват от търговската мрежа. Събев е информирал за проблема и кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който е осигурил водоноска в с. Кардам.
От страна на ВиК дружеството в Добрич е бил направен опит вода да се достави до с. Кардам от с. Чернооково, но налягането не е било достатъчно и проблемът остава. 
От ВиК Добрич посочиха, че днес се подготвят помпи, които да бъдат поставени в рамките на утрешния ден на мястото на авариралите. Оттам обещаха да направят всичко възможно утре по обяд водоподаването в Кардам да бъде възстановено.