Подозрителна романтика: Внимавайте с подаряването на цветя на жените!

Мъжете, които подаряват цветя на жените си без повод, будят у дамите сериозни подозрения, че не нещо не е наред, сочи социологическо изследване.

Подозрителна романтика: Внимавайте с подаряването на цветя на жените!

Ако мъж се прибере у дома и поднесе на жена си букет цветя, това означава, че нещо не е наред и той или е сгафил, или има доста неприятни новини. Това поне смятат 2/3 от дамите, сочат резултатите от социологическо проучване, водено от проф. Луиз Томпсън.

Прекалено милото държание е признак, че нещо не е наред, споделят дамите, участвали в анкетата. Всяка жена мечтае за романтичен жест от приятеля си, но когато той реши да я изненада, поведението му моментално се поставя под въпрос.

Изследователите установили, че 2/3 от жените приемат подарения букет без повод за подозрителен и веднага решават, че нещо не е наред. Дори неочаквана закуска в леглото в събота сутрин или романтична вечеря извън дома поражда съмнителни мисли в женската глава.

Нещо повече – мъжът може да бъде обвинен, че крие нещо или опитва да замаже своя постъпка, дори и ако просто изненадващо се включи в домакинската работа.

„Най-малката промяна в мъжкото поведение кара жените да се притеснят", обясни проф. Томпсън. Според психолозите обаче това не е добър подход.


 

Съветът на експертите е жените да не гледат под лупа всеки мил жест на партньора си, а просто да се наслаждават на приятните изненади.