Георги Джилянов представи книгите си „Константинополският кодекс“ и „С фрак и потури“

Премиерата за Каварна на двете издания се състоя в ХГ “Хр. Градечлиев“. На събитието присъстваха гости, приятели и членове на литературните клубове от града

Георги Джилянов представи книгите си „Константинополският кодекс“ и „С фрак и потури“

Георги Джилянов е един от най-даровитите хора на село Гурково, община Балчик, като във визитката си е представен още като писател, композитор, драматург, оперен бас и актьор.


Кметът Елена Балтаджиева поздрави  автора за предоставената възможност да срещне каварненската публика с творчеството си.

Наталия Георгиева, председател на НЧ „Свобода-1897“ с. Гурково поведе публиката на кратка разходка из артистичния свят на Георги Джилянов, разкривайки част от преживяните му личниистории, споделени в сборника с разкази „С фрак и потури“.

При изключително голям интерес от страна на публиката, творецът представи и книгата си„Константинополският кодекс“. Писателят споделискаварненската аудиторияинтересни факти от живота си, а с кратка ретроспекция определи романа, като четиво, което предлага интересна криминална интрига, насочена към любителите на куриози, истории и загадки.

За доброто настроение на присъстващите със своите изпълнения се погрижи лъчезарната Славяна Георгиева.

Срещата завърши с изпълнение на оперния бас Георги Джилянов и  пожелания за светли рождественски празници и много здраве.