Коледна изложба „Зимна приказка“ в Каварна

„Зимна приказка” е дело на децата от школите „Изобразително изкуство”, „Керамика“ и „Приложни изкуства“ към ОДК-Каварна

Коледна изложба „Зимна приказка“ в Каварна

Събитието е последно за годината и се реализира в създадената нова модерна изложбена зала по спечелен проект на ЦПЛР-ОДК-Каварна, „Създаване на арт пространство за децата на Каварна“, на стойност 19 035лв. В навечерието на големите християнски празници произведения на всички школи бяха изложени в обновеното арт пространство, което с новата си визия показва по различен начин потенциала и красотата на всяка детска творба. По проекта повече от 110 ученици вече работят с качествени и разнообразни материали, творят и в новообзаведен кабинет по изкуствата.



По повод откриването на експозицията кметът Елена Балтаджиева,поздрави ръководството на ОДК, като пожела преподавателите да продължават да работят и развиват въображението, креативността и творческото мислене у децата.

Керамични изделия, рисувани керемиди, тематични макети, красиви картини със семенаи природни материали, пана с маниста, фигури направени с техниката папие-маше и рисувани платна изработени с много любов, търпение и фантазия от децата, вече са на вниманието на всички, които искат да ги видят.

Детските творения остават изложени до 23 декември и могат да бъдат разгледани всеки работен ден от 9:00 до 16:00 часа.