Ефективни присъди и глоба за трима дилъри

Трима мъже са осъдени за придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение, след като Окръжният съд в Добрич одобри споразуменията, постигнати между обвиняемите, техните защитници и прокуратурата

Ефективни присъди и глоба за трима дилъри

Със споразуменията страните приемат за безспорно установено, че на 3 август 2019г., в Добрич, в съучастие помежду си – Р.Н., като помагач, А.А. и С.Я, като извършители, без да притежават надлежно разрешително са придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, екстази и марихуана, на обща стойност 1822.22 лв., като обвиняемият С.Я. признава, че е извършил деянието при условията на продължавано престъпление, тъй като и на 28 март 2019г. е държал 0.44 грама кокаин, на стойност 123.20 лева.



За извършеното престъпление на всеки от обвиняемите е определено наказание лишаване от свобода за срок от 2 години, както и глоба в размер на 5 000 лева. При изпълнение на наказанията лишаване от свобода ще се приспадне времето, през което мъжете са били задържани и спрямо тях е била взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Одобрените от съда споразумения имат последиците на влезли в сила присъди.