Осъдиха мъж, заспал зад волана, вследствие на което катастрофирал и съпругата му починала

Вследствие на заспиване подсъдимият изгубил контрол над колата и движейки се с превишена скорост напуснал платното за движение. Колата преминала през затревен банкет, където е последвал челен удар в основата на крайпътно дърво

Осъдиха мъж, заспал зад волана, вследствие на което катастрофирал и съпругата му починала
Окръжният съд в Добрич постанови присъда, с която признава подсъдимия И.Г. за виновен в това, че на 10 юли 2022 г., в Балчик, при управление на лек автомобил, нарушил правила от Закона за движение по пътищата и с това причинил по непредпазливост смъртта на съпругата си, която пътувала до него на предната дясна седалка в колата.
Според посоченото в обвинителния акт вследствие на заспиване подсъдимият изгубил контрол над управлението на лекия автомобил и движейки се с превишена скорост напуснал платното за движение. Колата преминала през затревен банкет, където е последвал челен удар в основата на крайпътно дърво. След произшествието подсъдимият и съпругата му били транспортирани с екипи на Спешна помощ в МБАЛ - Добрич, където по-късно същия ден жената починала.
Производството премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.  В случая, след задължителната редукция, наложеното наказание на подсъдимия е лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от 3 години. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 2 години.
Подсъдимият е с чисто съдебно минало и добри характеристични данни, не е употребил алкохол, срещу нето не се водят други наказателни производства. Пред съда той изрази искрено съжаление за случилото се.