С тържествен водосвет и рибена чорба отпразнуваха Никулден в Тюленово

По традиция в село Тюленово жителите на Община Шабла почетоха 6 декември, Никулден, с пожелание за здраве на всички именици и рибари

С тържествен водосвет и рибена чорба отпразнуваха Никулден в Тюленово

Церемонията започна в 11:00 часа с приветствие от кметския наместник на Тюленово Невена Георгиева. Своето кратко тържествено пожелание към присъстващите отправи и кметът на Община Шабла Мариян Жечев, който присъства на събитието, заедно с двамата си заместници – Петър Атанасов и Цветелин Йорданов.

За доброто настроение се погрижиха певческа група от село Граничар, детски танцов състав „Бърборино“ и Росица Кръстева. В празничната програма се включиха и специалните гости - женска фолклорна група от Генерал Тошево. Особено атрактивно беше първото от четирите им изпълнения, където си акомпанираха с дървени лъжици. Отец Павел Максимов отслужи традиционния водосвет.

Преди края на официалната част, приветствие отправи и председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Емил Тодоров. Той разказа за традициите на Никулден и хвърли във водата венец, в памет на всички рибари и моряци, които са намерили своята гибел в морето.

Празникът, както винаги, завърши с тюленовска рибена чорба и прясна риба.